Suriye’deki Olaylarda Mart Sonuna Kadar 2771 Filistinli Şehit Oldu

  • 24 Nisan 2015
  • 947 kez görüntülendi.
Suriye’deki Olaylarda Mart Sonuna Kadar 2771 Filistinli Şehit Oldu

Suriye’deki Filistinliler hakkında hazırlanan bir belgesel rapora göre bu ülkede iç çatışmaların başlamasından Mart 2015 sonuna kadar Filistinli mültecilerden 2771 kişi şehit edildi.

Rapora göre şehit edilenlerden 1800 kişi güneydeki Der’a mülteci kampıyla, ülkenin farklı yerlerinde yer alan Han Denun, Han Eş-Şih, Seyyide Zeyneb, Yermük, Cirmana, Es-Sebine, El-Huseyniyye, Humus’taki Aidun, Hama, Remel, Handerab ve kuzeydeki En-Nireb mülteci kamplarının sakinlerinden. Hayatlarını kaybedenler arasında oturdukları mülteci kamplarının dışında Suriye’nin değişik şehirlerinde veya Suriye dışında öldürülenler veya maruz kaldıkları şartlar yüzünden ölenler de var.

Ölenler arasında hava saldırısına maruz kalmaları sebebiyle, bombalamalar yahut çatışmalar yüzünden veya tutuklandıkları yerlerde işkenceye maruz kalmalarından dolayı hayatlarını kaybedenler var. Açlık yüzünden yahut Avrupa ülkelerine kaçmak isterken teknelerinin batması sebebiyle boğularak ölme gibi dolaylı sebeplerle hayatlarını kaybedenler de var.

Raporda ayrıca Filistinli mültecilerden 73 kişinin de gözetim altında tutuldukları yerlerde işkence yüzünden öldürüldüklerinin tespit edildiğine dikkat çekildi. Rapora göre bu kişilerin tespiti, işkence yüzünden ölenlerin fotoğraflarının tetkiki yoluyla veya dışarı çıkabilenlerin şahitliklerine dayanılarak yapıldı. Ancak bu sayı işkence yüzünden ölenlerin tümünün tespiti anlamına gelmiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.