Suriye’den BM ve Güvenlik Konseyi’ne Mektup

  • 17 Nisan 2017
  • 1.078 kez görüntülendi.
Suriye’den BM ve Güvenlik Konseyi’ne Mektup

Suriye dışişleri bakanlığı, BM ve Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği iki ayrı mektupta, Suriye ve dünyada terörizmle mücadelenin öncelikli olarak ele alınması gereğine vurgu yaptı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı; uluslararası toplumun terörizmle mücadelede Suriye ile işbirliğinin zaruretine vurgu yaparken,  Fua ve Keferya halkına yönelik teröristlerin saldırısının, teröristlerin Suriye ordusu ve milli uzlaşı sürecinde yenilgilerinin göstergesi olduğunu bildirdi.

BM ve BMGK’nin arşivlerinde resmi belge niteliği taşıyan mektubunda bakanlık; geneli çocuk ve kadınlardan oluşan yüzden fazla masum sivil insanın kurban gittiği bu terör saldırısının, terör örgütleri ve işverenleri bir kısım devletlerin yürüttükleri kudurmuş propaganda hamlesine eş zamanlı olarak geldiğine dikkat çekti.

Terörle mücadele konusunda uluslar arası kanunlar ve BMGK kararlarının ciddi ve dürüst bir şekilde hayata geçirilmesinde BM ve BMGK’yi göreve çağıran bakanlık; bu kararlar kapsamında terörü destekleyen devletlere karşı da caydırıcı icraatlar alınması çağrısında bulundu.

Bilindiği gibi cumartesi günü Halep’in Er’Raşidiyn bölgesinde Keferya ve Fua halkını taşıyan konvoya düzenlenen teröristlerin saldırısında en az 120 kişi ölmüş ve 224 kişi de yaralanmıştı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.