Suriyeli gazeteci: Amerika Suriye’de 70 askeri merkez kurmuÅŸtur

  • 12 Kasım 2017
  • 1.135 kez görüntülendi.
Suriyeli gazeteci: Amerika Suriye’de 70 askeri merkez kurmuÅŸtur

Suriyeli gazeteci Ömer Bessam Amerika’nın IŞİD ile mücadele bahanesiyle Suriye’ye girdiÄŸi tarihten ÅŸimdiye kadar, kürt bölgesinde 70 askeri merkez oluÅŸturduÄŸunu bildirdi.

Kurdpress’in dün verdiÄŸi habere göre Rusya’da yayınlanan Nezavisimaya gazetesine demeç veren Suriyeli gazeteci Ömer Bessam, IŞİD sonrası ülkenin geleceÄŸiyle ilgili Suriyeli Kürtlerin konumunun ÅŸimdilik malum olmadığını ama kesin olan hususun onların aşırı derecede Amerika’ya bağımlı olmaları olduÄŸunu bildirdi.

Suriyeli Kürtlerin Suriye halkının %9’unu oluÅŸturduklarını belirten Bessam, Arap nüfusun kuzeyde nüfusun büyük ekseriyetini oluÅŸturduÄŸunu ve Kürtlerin bu bölgeye egemen olmasından rahatsız olduklarını söyledi.

Bundan önce de Suriye meclisi Kürt milletvekillerinden biri, YPG’den ABD’ye tabii olmamalarını ve Suriye ordusu ile petrol havzalarını ele geçirmede yarışmamalarını zira Suriyeli Kürtlerin yerinin direniÅŸ cephesinin yanı olduÄŸunu bildirmiÅŸti.

Ömer Osi isimli söz konusu Kürt milletvekili, Kürtlerden Amerika’ya güvenmemelerini, zira Amerika’nın kendi bir çok piyonları gibi sonunda Kürtleri de terk edeceÄŸini ve yalnız bırakacağını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.