Suriyelilere vize uygulaması nedeniyle, yüzlerce Suriyeli Beyrut hava alanında zor durumda kaldı

  • 09 Ocak 2016
  • 785 kez görüntülendi.
Suriyelilere vize uygulaması nedeniyle, yüzlerce Suriyeli Beyrut hava alanında zor durumda kaldı

Türkiye’nin dünden itibaren hava ve deniz yoluyla ülkeye girmek isteyen Suriye vatandaşlarına vize uygulama kararı nedeniyle, Lübnan üzerinden Türkiye’ye geçmek isteyen 400’e yakın Suriyeli ülkelerine geri döndü.

‘Türkiye, Suriye vatandaşlarından vize isteyecek’ iddiası

AFP’ye konuşan Lübnan Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Muhammed Şahabeddin, dün Suriye’den Beyrut’a giden grubun iki uçakla Türkiye’ye geçmeyi planladığını söyledi.

Yetkili, grubun dün Türkiye’ye gidememesinin uçaklardaki teknik ve lojistik sorundan kaynaklandığını, gece yarısı başlayan vize uygulaması nedeniyle de yaklaşık 400 kişinin geceyi havaalanında geçirdikten sonra Suriye’ye geri dönmek zorunda kaldığını belirtti.

Beyrut Uluslararası Havaalanı Müdürü Fadi el Hasan da, Suriyeli grubun tahsis edilen uçaklarla Şam’a geri döndüğünü ifade etti.

Suriye hükümeti de Ankara’nın bu kararına misillemede bulunmak için iki ülke arasında vizelerin kaldırılmasını ön gören Eylül 2009 anlaşmasının iptal edildiğini ve bundan sonra Suriye’ye gelecek olan Türk vatandaşlarının vize almaları gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.