Suudi Arabistan İran’a yönelik asılsız suçlamalarını sürdürüyor

  • 19 Eylül 2018
  • 1.151 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan İran’a yönelik asılsız suçlamalarını sürdürüyor

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik bos ve asılsız iddiaları tekrarladı.

Suudi Arabistan bakanlar kurulu dün yaptığı açıklamada, bölgedeki teröristlerle mücadelede ana unsurlardan birinin İran İslam Cumhuriyeti olduğunu iddia ederek, İran’ın terörizme destek verdiğini iddia etti ve diğer ülkelerden İran’a karşı mücadele etmelerini istedi.

ABD’nin bölgedeki şeytani amaçlı siyasetleriyle paralel hareket eden Arabistan, uzun zamandın İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı düşmanca siyaset izlerken İran aleyhinde sürekli olarak asılsız iddiaları tekrarlayarak gündemi saptırmaya çalışıyor.

İran İslam Cumhuriyeti, bölgede Amerika ve siyonist İsrail eksenli teröristlerin varlığına son verilmesi konusunda Suriye ve Irak devletlerinin resmi talebi doğrultusunda olumlu cevap vermiş ve bu konuda her iki ülkeyle de işbirliği yaparak teröristlerin büyük oranda yokedilmesinde rol oynamıştır.

Suudi rejiminin İran’a yönelik asılsız iddiaları İran’ın terörizme karşı verdiği mücadelesinin dünya tarafından takdir edildiği bir zamanda ve ayrıca Suudi rejiminin Yemen’de sivilleri katletmeye devam ettiğini bir süreçte yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.