Suudi Arabistan’ın Lübnan için yeni planı: Hariri’nin yerine abisi geçsin

  • 09 Kasım 2017
  • 1.160 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan’ın Lübnan için yeni planı: Hariri’nin yerine abisi geçsin

Lübnan’da yayınlanan el-Ahbar gazetesi, Suudi Arabistan’ın Hariri ailesine Saad Hariri’nin abisinin kendisi yerine el-Müstakbel Partis’nin başkanı olmasını bildirdiğini yazdı.

El-Ahbar’ın haberine göre; Suudi Arabistan’ın yeni Beyrut Büyükelçisi Velid Yakubi, Hariri’nin eşi ve kardeşleriyle yaptığı görüşmede, onlara acil bir mesaj iletti.
Haberde, Suudi büyükelçinin bu görüşmelerde Saad Hariri’nin abisi Beha’nın el-Müstakbel başkanı olmasını mesajını ileterek, Hariri’nin ailesinin bir an evvel Riyad’a dönerek, Saad ile birlikte Beha ile biat etmelerini istedi.
El-Ahbar’ın haberine göre, Suudi Arabistan, Hariri’den Beyrut’a dönerek, kendi istifasını resmen Cumhurbaşkanı Mişel Avn’a sunmasını istedi.
Ancak Reuters’ın  haberine göre, Lübnanlı bir üst düzey hükümet yetkilisi Suudi Arabistan’ın, geçtiğimiz günlerde istifa eden Başbakan Saad Hariri’yi zorla alıkoyduğunu söyledi.
Hükümet yetkilisi, Hariri’nin Lübnan’a geri dönmesi için uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini söyledi.
Hariri, geçtiğimiz Cumartesi günü gittiği Riyad’da istifa etmiş ve can güvenliğinden endişe ettiğini söylemişti.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, Hariri’nin ülkeyi terk etmekte özgür olduğunu belirtmişti ancak Hariri, Beyrut’a dönmedi. İstifasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri’ne de giden Hariri, ardından yeniden Riyad’a dönmüştü.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.