Suudi Rejimi Diğer Arap Ülkelerini Kötü Emellerine Alet Etmeye Çalışıyor

  • 18 Şubat 2016
  • 817 kez görüntülendi.
Suudi Rejimi Diğer Arap Ülkelerini Kötü Emellerine Alet Etmeye Çalışıyor

İran Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, Suudi Arabistan’ın izlediği politikalara yakınarak, “Ortadoğu’da yaşanan kanlı vahşetlerin en büyük sorumlusu haddi olmadan diğer ülkelerin iç işlerine doğrudan müdahalede bulunan Arabistan’dır. Irak ve Suriye’de birçok mazlum insanın canına kıyan Arabistan’ın bu çirkin amellerine son vermesi gerekir.” şeklinde konuştu.

Arabistan’ın askeri ve siyasi alanda sürekli yenilgiye uğramasına rağmen bundan ders çıkarması yerine çirkin amellerine devam ettiğini belirten Velayeti, Suudi rejiminin; Irak, Suriye ve Yemen’de izlediği politikalarda başarıya ulaşamayacağını ve başarıya ulaşacak olan tarafların halk ve hükumet olacağını söyledi.

Suriye, Irak ve Yemen halkının kendi iradeleri ile barış ve huzur içinde yaşam süreceği yakın bir gelecekten ümitli olduğunu dile getiren Ali Ekber Velayeti, Arabistan’ın diğer Arap ülkelerini kendi isteklerine alet etmeye çalıştığını fakat o ülkelerin her hangi bir savaş ve mezhep çatışması içerisinde olmayı istemediklerini beyan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.