Tahran cuma hatibi: İran halkı Mina’daki utanç verici rezaleti hiç bir zaman unutmayacak

  • 02 Eylül 2016
  • 785 kez görüntülendi.
Tahran cuma hatibi: İran halkı Mina’daki utanç verici rezaleti hiç bir zaman unutmayacak

Tahran cuma namazı hatibi Ayetullah Muvahhid Ali Kermani, İran halkının geçen yıl Mina’da Hac merasiminde yaşanan facia ve rezaleti hiç bir zaman unutmayacağını söyledi.

Ayetullah Kermani, Zilhicce ayına yaklaşılması münasebetiyle ve de Hacc merasiminin önemine vurgu yaparken, uzmanların söylediğine göre, geçen yıl Suudi rejimi yetkilileri, Hacıların güvenliğiyle ilgili daha fazla sorumluluk düşüncesinde olsaydı binlerce hacının şehit olduğu o facianın da olmayacağını söyledi.

Tahran cuma hatibi, Hacc merasiminin İslam dininde çok büyük yerinin olduğunu belirterek, İslam ümmetinin Hac görevini yerine getirirken, düşmanlarını ve komplocuları ve tefrikacıları da tanıması gerektiğini söyledi.

Suudi rejimini Amerika’nın işbirlikçisi olarak niteleyen Tahran cuma namazı hatibi, bu rejimin müslümanların Hacc merasiminden yeterince istifade etmesine izin vermediğini söyledi.

Ayetullah Kermani, İran’ın son yıllarda savunma sanayide önemli kazanımlar elde ettiğine de temasla, İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetlerinin, İslam inkılabı rehberinin emirleri doğrultusunda hareket ederek savunma sanayini güçlendirmedeki çabalarını övdü.

Tahran cuma namazı hatibi, İran’ın savunma sanayideki gücünün düşmanların korkularına neden olduğunu belirterek, bugün İran’ın etrafındaki ülkelerde ve bölgede güvensizliğin hakim olduğunu ama İran’da silahlı güçlerin çabaları sayesinde tam bir güvenliğin olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.