Tahran’daki Kudüs oturumunda siyonist İsrail’le ilişkiler kınandı

  • 24 Kasım 2018
  • 1.420 kez görüntülendi.
Tahran’daki Kudüs oturumunda siyonist İsrail’le ilişkiler kınandı

Tahran’da düzenlenen ‘Partiler ve siyasi aktivistlerin İslam mezheplerinde ihtilafları azaltma ve Filistin davasını destekleme’ konferansının kapanış bildirisinde, siyonist İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi kınanırken, Filistin ve Kudüs’e destek verildi.

Dün Tahran’da düzenlenen konferansa katılanlar, İslam ülkeleri partilerinin İslami vahdet çerçevesinde birlik ve beraberlik içinde olmaları ve ortak hareket etmelerini ve direnişin zaferi için siyasi ve fikri yapının güçlendirilmesine vurgu yaptılar.

Bildiride, İslam mezhepleri ve dini çevreler arasında her türlü gerginliğin azaltılması, Filistin ve direniş konusunda tutumun ve siyasi hareketin güçlendirilmesine vurgu yapılırken, ”siyasi kuruluşlardan Filistin ve direnişin Amerika ve siyonist İsrail’e karşı verdikleri mücadelede sorumluluk almalarına’ vurgu yapıldı.

Toplantıya katılanlar, müslümanların dünyadaki siyasi aktivistlerin birliğinin yakınlaşması ve güçlenmesine vurgu yaparlarken, dünya siyasal sendikalarının Siyonizm ve küresel emperyalizm karşısında ortak hareket etmeleri ve birleşmelerinin kaçınılmaz olduğunu bildirdiler.

Bildiride, Kudüs’ün Filistin Devletinin kalıcı ve ebedi başkenti olarak varlığını sürdüreceği ve bu konunun asla uzlaşı konusu olmayacağına vurgu yapılırken, “Filistinlilerin direnişine destek vermenin siyasi ve çok önemli bir strateji olduğuna’ yer verildi.

Toplantıya katılanlar, Takrib Kurumu‘ndan, ABD’nin IŞİD’i kurması, Siyonist rejime destek vermesi ve Suudi rejiminin Yemen’e saldırması, tazminat ve cezaların takibiyle ilgili olarak çaba göstermesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.