Tahran’daki Terör Eylemine Tepkiler Gelmeye Devam Ediyor

  • 08 Haziran 2017
  • 886 kez görüntülendi.
Tahran’daki Terör Eylemine Tepkiler Gelmeye Devam Ediyor

Dünyanın muhtelif ülkelerinden devlet ve siyaset adamları muhtelif bildiri yayınlayarak dün sabah tahran’da vuku bulan terör eylemlerini kınadılar.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran’ın başkenti Tahran’da Meclis binasına ve İmam Humeyni’nin türbesine yönelik saldırılara ilişkin olarak, “Bu olaylar teröristlerin durulmadığını gösteriyor” dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre, İspanyol mevkidaşı Alfonso Dastis Quecedo ile ortak basın toplantısını düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’a, DEAŞ’ın üstlendiği İran’daki çifte terör saldırısı hakkındaki bir soruya yanıt verdşi. Lavrov, “Tahran’da DEAŞ’ın üstlendiği saldırılar, maalesef, teröristlerin durulmadığını gösteriyor” yorumunda bulundu.

Yunanistan dışişleri bakanlığı da tahran terör olayları dolayısıyla İran devleti ve milletine taziyede bulunarak, Yunanistan devleti ve halkının böyle kritik bir dönemde İran Devleti ve halkının yanında yer aldığını bildirdi.

Norveç dışişleri bakanı Borge Brende ise kendi twitter sayfasından, tahran terör olayını korkunç niteleyerek onu şiddetle kınadığını bildirdi. Çek dışişleri bakanlığı, İranlanda devlet bakanı Pet Brin de Tahran’da dün yaşanan terör olayını sert bir dille kınadılar.

Blomberg televizyonu internet sayfası Tahran’daki terör olayına temasla, bu terör saldırılarının İran Arabistan ilişkilerindeki krizin doruk noktaya çıktığı bir ortamda ve AB’ başkanı Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti sonrası vuku bulmasına dikkat çekmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.