Tahran’dan İran’ın Basra Başkonsolosluğu’na saldırıya kınama

  • 08 Eylül 2018
  • 1.220 kez görüntülendi.
Tahran’dan İran’ın Basra Başkonsolosluğu’na saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın Basra Başkonsolosluğu’na yapılan saldırıyı güçlü biçimde kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, İran’ın Basra Başkonsolosluğu’na yapılan saldırıyı güçlü biçimde kınayarak, “Saldırıyı gerçekleştiren faillere ağır ceza verilmesini istiyoruz” dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kasımi İran’ın Basra Başkonsolosluğu’na düzenlenen baskının doğru olup olmadığı hususunda yöneltilen bir soruya, “Ne yazık ki bu haber doğru. Basra Başkonsolosluğumuzda mali açıdan çok büyük hasar meydana geldi. Öngörülen tedbirler sayesinde diplomatlarımız sağlık açıdan herhangi bir zarara uğramadı” yanıtını verdi.

Irak’taki diplomatik mekanları korumanın Bağdat yönetiminin sorumluğu altında olduğunu hatırlatan Kasımi, bazılarının İran ile Irak arasında dostane ilişkileri zedeleme çabaları konuusunda uyarıda bulundu.

Bunlara ilave olarak Behram Kasımi, Bağdat’tan bu provokasyonu gerçekleştirenleri bir an önce yakalayıp adalete teslim etmesini ve ağır ceza verilmesini istedi.

Dün akşam saatlerinde Irak’ın güneyindeki Basra kentinde bir grup gösterici, İran’ın Basra Başkonsolosluğu’nu basarak, ateşe vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.