Taliban, Meşhed’deki terör saldırısını kınadı

  • 08 Nisan 2022
  • 131 kez görüntülendi.
Taliban, Meşhed’deki terör saldırısını kınadı

Afganistan’daki Taliban hükümetinin sözcüsü, kutsal Rezevi türbesinin avlusunda üç din adamına yönelik terör saldırısını kınadı.

Salı akşamı, Meşhed’deki İmam Rıza -s- Türbesinin Hz. Peygamber -s- avlusunda bir tekfirci unsur üç din adamına bıçakla saldırdı; Saldırıda iki din adamı hayatını kaybederken, bir kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
Saldırgan kolluk kuvvetleri ve koruma biriminin yardımıyla tutuklanarak İran istihbarat ve güvenlik görevlilerine teslim edildi.
Taliban hükümet sözcüsü Zabihullah Mücahid (Çarşamba gecesi) Twitter hesabından, hükümetin İran’daki ibadethanelere ve din adamlarına yönelik saldırıyı kınadığını ve söz konusu saldırının Afganlar veya Afganistan ile hiçbir ilgisi olmadığını yazdı.
Bu arada Afganistan uleması, siyasi ve kültürel şahsiyetleri çeşitli mesajlarda terör saldırısını kınadılar ve İran İslam Cumhuriyeti halkına ve hükümetine taziyelerini ilettiler.

Afgan şahsiyetler bu tür komploların asla İran ve Afganistan halklarının birbirinden uzaklaşmasına  yol açamayacağına inanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.