Telafer’in merkezi, işgalden tamamen kurtarıldı

  • 27 Ağustos 2017
  • 1.069 kez görüntülendi.
Telafer’in merkezi, işgalden tamamen kurtarıldı

Telafer’i Kurtarma Operasyonu Komutanı, Telafer ilçesinin merkez kenti Telafer’deki tüm mahallelerinin terör örgütü IŞİD’den kurtarıldığını duyurdu.

Sumeriye News’un haberine göre, Telaferi IŞİD’den Kurtarma Operasyonu Komutanı Abdulamir Reşid Yarullah Telafer’in bütün mahallelerinin teröristlerin işgalinden kurtulduğunu bildirdi.
Yarullah sözlerini şöyle sürdürdü: Irak’ın 9. zırhlı birlikleri ile Haşdi Şabi güçleri, el-Askeri, el-sana ul-Şomaliye, el-muariz, Bevabet Telafer bölgeleriyle el-rahme köyünün IŞİD’den kurtardı.
Telaferi Kurtarma Operasyonu Komutanı ilaveten, “Böylece Telafer’in merkezindeki tüm mahalleler serbest bırakıldı ve şu anda sadece çatışmaların devam ettiği el-ayaziyet bölgesiyle etrafındaki köylerin üzerine odaklandık” şeklinde konuştu.
Irak Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Riyad Tofik ise bugün Telafer’e tam kontrol sağlandığı ve ordunun büyük zaferlere ulaştığını bildirmişti.
Haşdi Şabi güçlerine bağlı bazı kaynaklar da daha önce IŞİD’li teröristlerin Telafer’in kuzeyine kaçtığını açıklamıştı. Bu kaynaklara göre, Irak halk birlikleri, IŞİD tarafından yerleştirilen bombaları etkisiz hale getirdi.
Irak Savunma Bakanlığı da yaptığ açıklamada, silahlı güçlerin Telafer kentinin bütün noktalarında kontrol sağladığını duyurdu.
El-Meyadin TV kanalı da, Irak güçlerinin Telafer’in merkezinde toplanarak, zaferi kutladıklarını kaydetti.
Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkanı Falih Feyyaz da, Telafer zaferini gönüllü ve diğer askeri güçlere kutladı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.