Terörist Suudi Rejimi, Katif’te Otomobilin İnfilakı Sorumluluğunu Üstlendi

  • 03 Haziran 2017
  • 1.076 kez görüntülendi.
Terörist Suudi Rejimi, Katif’te Otomobilin İnfilakı Sorumluluğunu Üstlendi

Arabistan içişleri bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Arabistan’ın doğusunda yer alan katif’in merkezinde “Mayas” çarşısında bombalı bir aracın infilak etmesi sorumluluğunu üstlendi.

Suudi rejimi medyası ve web siteleri Perşembe günü Katif şehrinin merkezinde Meyas çarşısında bombalı bir aracın infilak ettiğini ve bu olay bir terör eylemi olduğunu bildirmişlerdi.

Öte yandan İRNA haber ajansı Arabistan içişleri bakanlığı bildirisine temasla bu bildiride, Suudi güvenlik güçlerinin bir otomobili takibe aldıkları ve ve uygun bir fırsatta otomobili hedef alarak infilak ettirdikleri ifadesinin yer aldığını bildirdi.

Bu infilakta otomobilde bulunan Katif halkından Fazıl Hammade ve Muhammed es. Soymel isimli iki gencin yaşamını yitirdiği bildirilmekte.

Arabistan içişleri bakanlığı, bu konuda detaylı tahkikatın devam ettiğini bildirdi.

Suudi rejimi askeri ve güvenlik güçleri 10 Mayıs tarihinden beri el-Avamiye bölgesine yoğun bir saldırı başlatarak halkı Şii olan bölge şehirlerini gelişi güzel ateş altına almış ve halkın evlerini dozerler ve tanklarla tahrip etmektedir. Bu saldırılarda şimdiye kadar bölge halkından bir çoğu hayatını kaybetmiş ve yaralanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.