Trump’ın saçmalıkları, İran halkının savunma ve direnişine zarar veremez

  • 24 Ekim 2017
  • 1.246 kez görüntülendi.
Trump’ın saçmalıkları, İran halkının savunma ve direnişine zarar veremez

Beyaz Saray yetkililerinin son sıralarda İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı lafazanlıkları kat kat artmıştır.

Anlaşılan Beyaz Saray yetkilileri, kendi saçmalıkları ve beyhude sözlerine çok güveniyorlar.

Trump, muhtevasız edebiyatı ile defalarca siyasi dirayetten yoksun olduğunu ortaya koymuştur. ABD Başkanı Trump’ın izlediği tavır ve ortaya koyduğu görüşler gerek büyük İran halkı için gerek uluslararası camiaya karşı bir kadardır.

Ancak Trump başkalarının ABD’yi ve kendinin takip ettiği yanlış yolu izlemek zorunda olmadığını bilmiyor.

İran İslam Cumhuriyeti yetkililerinin yaptığı açıklamaların özünü de aynı şey teşkil ediyor.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif son sıralarda defalarca bu konuya dikkat çekmiştir. İran-Güney Afrika Karma Ekonomik İşbirliği Komisyonu Toplantısına katılmak üzere Pretoria’ya giden İran Dışişleri Bakanı zarif dün akşam Güney Afrika’da İran vatandaşlarıyla bir araya geldiği görüşmede bir kez daha Amerikan yetkililerinin İran İslam Cumhuriyeti karşıtı açıklama ve girişimlerine tepki gösterdi.

Yurt dışındaki İranlıları takdir eden Zarif, “Dünyanın farklı noktalarındaki vatandaşlarımız büyük bir azim ve çaba ile İran kültürünü temsil etmektedir” dedi.

Zarif, İran’ın güvenliğiyle kalkınmasının tek güvencesinin halk olduğunu belirterek, “İran İslam Cumhuriyeti milletinin desteğiyle tüm zorlukları geride bırakacaktır” ifadesini kullandı.

Zarif bu buluşmada yaptığı açıklamada şöyle dedi: İran güvenlik ve ekonomi alanlarında ilerleme konusunda herhangi bir ülkeye borçlu değil. İran’a karşı uygulanan kısıtlamalara rağmen, İran’daki güvenlik bölgedeki hiçbir ülkede bulunmuyor. Bunun yanı sıra çok sayıda askeri silah satın alan bazı devletler iç güvenlikten yoksundur.

Ancak ABD, büyük İran halkını izole edebileceğini düşünüyor. Oysa İran halkı hiçbir zaman çevresi ve uluslararası toplumdan soyutlanmış değil ve her zaman tüm arenalarda aktif ve etkin şekilde varlık göstermiştir.

İran İslam Cumhuriyeti, tüm dünya ile geniş şekilde işbirliği ve teamül yapmak istiyor. Ancak bu cadde, tek taraflı bir cadde değil.

Amerikalı yetkililer ise, alçakça ve kabadayıları aratmayan sözleriyle istedikleri her şeye varıp, her haltı edebilecekleri kuruntusuna kapılmış bulunuyor.

Ancak Beyaz Saray yetkilileri özellikle Trump’ın yakın çevresi anlaşılan küresel arenadaki mevcut gerçeklerden habersizler.

Artık küresel güçlerin milletleri yağmalamaları dönemi geride kalmıştır ve Trump gibi zatların saçmalıkları ve yalan yanlış sözleri, İran halkının büyüklüğü, ihtişamı ve direnişini zedelemeyecek ve halk onur ve izzetle ilerleme yoluna devam edecek.

Bugün hatta Amerikan toplumu kendi bilimsel kabiliyeti ve ilerlemelerinin bir kısmı yüzünden yaratıcı İranlıların düşüncelerine minnettardır. Buna rağmen ABD Başkanı Trump, İranlılar için seyahat yasağı koyuyor.

Amerikan Cato Araştırma Enstitüsü bu bağlamda şöyle yazar: İranlılar dahil muhtelif milliyetlerden yüzlerce göçmen ABD’de yaşamaktalar. Bunlardan birçoğu tüm insanların yararlandığı ve ABD’nin büyümesine katkı sağlayan teknolojiler üretiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.