Trump’ın Suudi Kralı’nı aşağılamasına Suudi rejiminden ses çıkmadı

  • 05 Ekim 2018
  • 1.405 kez görüntülendi.
Trump’ın Suudi Kralı’nı aşağılamasına Suudi rejiminden ses çıkmadı

ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’e “Seni koruyorum. Biz olmazsak koltuğunu koruyamazsın. Bunun bedelini öde” diyerek yine para istedi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkesini uluslar üstü görmeye devam ediyor. Üç gün önce Batı Virginia’daki bir konuşmasında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz’i hedef alan Trump, bu sefer de Mississippi eyaletinde partisinin kongre ara seçimleri için düzenlediği seçim mitinginde sert ifadeler kullandı. Trump “Kral Selman’ı severim, ama ona dedim ki; ‘Bak Kral, biz seni koruyoruz. Biz olmazsak iki haftaya burada olmayabilirsin. Kendi ordunu kendin ödemelisin, ödemeye mecbursun’.” ifadelerini kullandı. Trump, Kral Selman ile ne zaman konuştuğuna dair bilgi vermedi. ABD Başkanı’nın Kral Selman ile en son cumartesi günü telefonda görüştükleri belirtilmişti.

Trump üç gün önce de yine Kralı aşağılayan ifadeler kullanmıştı. Batı Virginia’da halka açık konuşmasında Suudi Arabistan’ı çok sevdiğini ve ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Trump “Kral trilyonlarca doların var ve bizden kimsenin ne olacağını bilmiyoruz. Herhangi saldırı durumunda biz olmasak uçağını bile koruyamazsın” dediğini belirtmişti. Zengin ülkelerin ordularını koruduğunu ancak karşılığında hiç bir şey alamadığını sözlerine ekleyen Trump “Bize para ödemek zorundalar” gibi sözlerle Güney Kore ve Suudi Arabistan gibi ekonomisi güçlü ülkelerle alay etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.