Tuğgeneral Dehkan: İran füze bilgilerini kimseye vermez

  • 20 Aralık 2014
  • 1.187 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Dehkan: İran füze bilgilerini kimseye vermez

İslami İran savunma bakanı tuğgeneral Dehkan, İran’ın füze bilgilerini kimseyle paylaşmayacağını söyledi.

Habere göre, İran savunma bakanı, İran’ın bugün sahip olduğu füzelerin savunma amaçlı caydırıcı güç ve özellikte olduğunu belirterek; ”İran İslam Cumhuriyeti, hiçbir ülkeye yönelik saldırı ve işgal peşinde değildir ama  İran topraklarına yönelik muhtemel bir saldırıyı kesin bir şekilde  önleyecek ve saldırganı pişman edecek şekilde cevap verecek güç ve yeteneğe sahiptir” dedi.

İran savunma bakanı bazı ülkelerin  nükleer dosyayla ilgili müzakerelerde İran’ın muhtemel olarak  nükleer başlıklı füzelere sahip olduğu yönünde  bir konuyu gündeme getirmeye çalışmalarına da temasla; böyle bir iddianın kesinlikle kabul edilemez olduğunu zira İran’ın füze programlarında kesinlikle nükleer bir programın olmadığını söyledi.

İran savunma bakanı bölge gelişmelerine de temas ederken  Lübnan’da  güvenliğin sağlanması konusunda İran’ın  rolüne işaretle, İran’ın terör rejimi İsrail karşısında Hizbullah’ı her yönüyle desteklediğini belirterek; bu ülke halkına ülkülerine ulaşması için yardım edeceğini söyledi.

Irak ve Suriye’nin güvenliğinin İran için çok önemli olduğunu belirten İran savunma bakanı, bu iki ülkenin güvenliğinin İran’ın güvenliği olduğunu belirterek; İran’ın tabii olarak kendi güvenliği için hiçbir  girişimden  kaçınmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    Ne ittifak düşünce birlik olursa olsun askeri sırlar asla paylaşılmaz. Akşama kadar çalışsam kollarım bu kadar yorulmaz:) Salavat ala Muhammed ve a-li Muhammed ve Şahı Velayet accil ferecehum vel an eda ehum vel eimme vel Mehdiyyin ve sellim teslimen kesira la havle ve la kuvvete illa billahil aliyy’il-azim ve Hu’vel aliyyil-kebir ve Hu’ve aliyy’il-azim!

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.