Tuğgeneral Purdestan: Düşmanlar, hızlı savaş peşindeler

  • 11 Eylül 2017
  • 1.117 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Purdestan: Düşmanlar, hızlı savaş peşindeler

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Genel Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ahmet Rıza Purdestan, bölge dışı düşmanların yeni yaklaşımlarında yıpratma savaşı değil, mümkün mertebe en kısa sürede hızlı ve kati operasyon peşinde olduklarını kaydetti.

İran Ordusu Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Ahmet Rıza Purdestan, bugün Tahran’da İran Ordusu’ndaki haberleşme ve bilgi teknolojisi alanında faaliyet gösteren yerli uzmanlar için düzenlenen törende konuşma yaptı.

Tuğgeneral Purdestan, düşmanların karşısında her zaman hazırlıklı olmanın büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, “Düşmanlar potansiyeller ve yeteneklerimizi görüp karşımızda durmaya cesaret edemezler” dedi.

Günümüzdeki dünyada düşmanların tehditlerinin de değiştiğini anlatan Tuğgeneral Purdestan, bölgedeki dış güçlerin yeni tehditleriyle eş zamanlı olarak ülkede askeri gücün yerli uzmanların çabaları sayesinde arttırılması gerektiğini vurguladı.

Komutan Purdestan, son dönemlerde İran’da savunma sanayiinde büyük gelişme kaydedildiğini hatırlatarak, şunları söyledi: İranlı genç bilim adamları ve bilgi tabanlı firmaların vasıtasıyla haberleşme ve bilgi teknolojileri konusunda büyük seviyeye ulaştığımız için en kısa sürede fikirleri ürün haline getirebiliyoruz.

“Şu anda siber savunma konusunda önemli bir kapasiteye sahibiz” diyen Tuğgeneral Purdestan, haberleşme, iletişim ve bilgi teknolojisi alanında faaliyet gösteren yerli uzmanların övgüye layık olduğunu ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei 31 Ağustos 2016 tarihinde Savunma Bakanı ve bakanlık yetkilileri ve uzmanlarını kabul ettiği görüşmede savunma ve taarruz gücünün arttırılmasının İran İslam Cumhuriyeti’nin kesin hakkı olduğunu vurgulamıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. haktan dedi ki:

    Kesinlikle hızlı biçimde İranı vurmak niyetleri ve hatta israil abd ye güvenip bir hata edebilir. Yunanistan Türkiye savaşı kapıda görünüyor ve bundada batının payı var.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.