Tuğgeneral Rızai: İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti sınırlarında güçlü güvenlik var

  • 09 Ocak 2019
  • 1.397 kez görüntülendi.
Tuğgeneral Rızai: İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti sınırlarında güçlü güvenlik var

İran İslam Cumhuriyeti içişleri bakanlığına bağlı sınır güçleri komutanı tuğgeneral Kasım Rızai, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti sınırlarında her hangi bir sorun olmadığını belirterek, ‘sınırlarda kalıcı tam güvenlik hakim’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Tuğgeneral Kasım Rızai, dün İran’ın kuzeybatısında bulunan Parsabad kentinde yaptığı açıklamada, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında 756 km.lik kara ve deniz sırının olduğunu belirterek, ‘bu sınırlar ilişkiler ve işbirliği açısından ülkenin en güvenli sınırlarındandır’ dedi.

Tuğgeneral Rızai, iki ülke sınır güçleri arasında iyi bir işbirliğinin bulunduğunu belirterek, ‘iki ülke sınırları işbirlikleri sayesinde dostluk sınırlarına dönüşmüştür’ dedi.

İranlı güvenlik yetkilisi, İran ve Azerbaycan Cumhuriyetinin dini ve kültürel gibi çok sayıda ortak yönlerinin olduğunu belirtirken bugün İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti sınır güvenlik yetkililerinin İran’ın Bilesavar şehrinde oturum düzenleyeceklerini ve iki ülkenin bütün sınır komutanlarının bu oturuma katılacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.