Tulkerem’de YaÅŸanan Çatışmalarda Ä°ki Filistinli Yaralandı

  • 24 Kasım 2015
  • 736 kez görüntülendi.
Tulkerem’de YaÅŸanan Çatışmalarda Ä°ki Filistinli Yaralandı

Batı Yaka’nın Tulkerem vilayetinde bulunan Filistin Teknik Ãœniversitesi-Kadoorie çevresinde dün (23 Kasım Pazartesi) akÅŸam saatlerinde iÅŸgal güçleriyle Filistinliler arasında yaÅŸanan çatışmalarda iki Filistinli yaralandı.

Ä°ÅŸgal güçleriyle yaÅŸanan çatışmalar sırasında iki Filistinli iÅŸgal askerlerinin attıkları gerçek mermilerle ayaklarından yaralandı. Yaralıların Tulkerem’deki Devlet Hastanesi’ne kaldırıldıkları ifade edildi.

Görgü tanıkları, iÅŸgal güçlerinin Filistin Teknik Ãœniversitesi-Kadoorie’ye dün akÅŸam yeniden baskın düzenlediÄŸini, bölgeye gerçek mermi ve göz yaÅŸartıcı bomba yaÄŸdırdığını, buna karşılık gençlerin iÅŸgal güçlerine direndiÄŸini ve iÅŸgal askerlerini taÅŸladığını bildirdi.

Kudüs Ä°ntifadası devam ederken Batı Yaka’nın çeÅŸitli bölgelerinde dün meydana gelen olaylarda ikisi çocuk üç Filistinli ÅŸehit oldu ve birçok Filistinli de yaralandı.

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry’nin intifadayı baÅŸarısız kılmak amacıyla bölgeye yapacağı ziyaretten bir gün önce Filistinli direnişçilerin gerçekleÅŸtirdiÄŸi bıçaklama ve arabayla çarpma eylemlerinde de bir Yahudi yerleÅŸimci ölürken altı yerleÅŸimci de yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.