Tümgeneral Bakıri: Düşman, İran’ın caydırıcılık gücünü hissetmiştir

  • 11 Mayıs 2017
  • 1.555 kez görüntülendi.
Tümgeneral Bakıri: Düşman, İran’ın caydırıcılık gücünü hissetmiştir

İran Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı, İran Deniz Kuvvetleri’nin savunma kabiliyeti ve istihbari gücünün düşmanları hala atıl ve şaşkın durumda tutmaya devam edeceğini belirtti.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri bugün Tahran’da 5. Ulusal “Sürat Botu” Konferansı’nın açılış merasiminde yaptığı konuşmada, “sürat ve çeviklik”, “huzur ve sebat”, “radara yakalanmamak ve yüksek manevra gücü”nün sürat botlarının özelliklerinden sayıldığını vurguladı.

Komutan Bakıri sözlerinin devamında, jeopolitik ve jeostratejik özelliklerinin İran’ın kuvvetli noktalarından olduğuna işaretle, İslami İran’ın dünya ve bölgede güç piramitinde belirleyici konuma sahip kuzey ve güneyde uzun sahilleri olduğunu kaydetti.

Fars Körfezi’nin önemine dikkat çeken, bu bölgenin deniz ve sahillerinden kaynaklanan doğu öneminin yanısıra, büyük petrol ve doğal gaz kaynakları sahip olduğunu ve dünya enerjisi ve ekonomisinin atan kalbi olduğunu vurguladı.

Genelkurmay Başkanı, ABD ve emperyalist güçlerin İran halkı ve nizamına karşı düşmanlığı ve tehditlerinin türünü “deniz bazlı” olarak niteldi, İran düşmanlarının savaş alanında ağır zayiat ve hasara uğrayacaklarını bilmeleri gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.