Tünel işçileri paralarını alamıyor

  • 04 Aralık 2014
  • 914 kez görüntülendi.
Tünel işçileri paralarını alamıyor

İzmir-Manisa arasındaki yolculuk süresini 15 dakikaya indirmesi planlanan ve hükumet tarafından 2011 yılındaki genel seçimler öncesinde kamuoyuna tanıtılan ’35 İzmir 35 Proje’ arasında yer alan 4 bin 75 metre uzunluktaki Sabuncubeli Tüneli’nde çalışan işçiler 4 aydan bu yana maaş alamadıklarını belirterek, evlerine dönebilmek için paralarının ödenmesini istedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nce, ‘Yap-işlet-devret modeli’ ile Koçoğlu Şirketler Grubu’na yaptırılan ve 9 Eylül 2011 tarihinde temeli atılan proje, firmanın iflasını istemesiyle durdu. Yüklenici firma Koçoğlu’na bağlı taşeron firma Kamacı İnşaat’tan 4 aydan bu yana maaş alamayan, Türkiye’nin farklı illerinden gelen işçiler, kendilerine haber verilmeden işten çıkartıldıklarını iddia etti.

Şantiyede kalan isçilerden 1 çocuk babası, 32 yaşındaki Cuma Şeker, 6 aydan bu yana tünel inşaatında çalıştığını ve 4 aydan bu yana ücret alamadığını belirterek, şöyle dedi:

“Çalıştığımız işyerinde paramızı alamadığımız için mağdur durumdayız. Ben burada 6 aydır çalışıyorum ve şu anda param olmadığı için evime gidemiyorum. Çocuklarım aç susuz evde beni bekliyor. Şahsen eve gitmek istemiyorum, çünkü çocuklarım bir şey istediğinde alacak durumum yok. Zaten bilet alacak param da yok.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.