Uluslararası sultacı sistemin Nükleer İran’la sorunu, İran’ın bu alanda bir model olmasındandır

  • 15 Haziran 2022
  • 112 kez görüntülendi.
Uluslararası sultacı sistemin Nükleer İran’la sorunu, İran’ın bu alanda bir model olmasındandır

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Pejman Şirmerdi, ”Uluslararası sultacı sistemin Nükleer İran’la sorunu, İran’ın bu alanda bir model olmasındandır.” dedi.

Ülkenin 40 yıllık gelişimiyle ilgili olarak “Güçlü İran Konferansı” dün (Salı) Tahran Üniversitesi’nde 8 üniversite öğrencilerinin çabalarıyla gerçekleştirildi.

Genç İranlı uzmanların öncülüğünde nükleer sektörde kaydedilen ilerleme, dünyanın bilim ve akademik çevrelerinde hayranlık uyandırdı.

İsfahan Merkezi, nükleer yakıt çevrimi ile ilgili araştırma planlarını ve projelerini tasarlamak, uygulamak ve desteklemekten sorumlu ve uzman ve verimli personel yardımıyla bu konuda diğer bilimsel araştırma merkezleri ile işbirliğini gündemine almıştır.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı Pejman Şirmerdi,  “Güçlü İran Konferansı”nda yaptığı açıklamada, “Sulta sisteminin Nükleer İran ile sorununun temelinde İran’ın bu sektörde diğerleri için bir modele dönüşmesi ve İran’ın büyük işler yapabileceğini göstermesi bulunuyor.” dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu başkan yardımcısı, ”İsfehan’daki” UCF “inşaatındaki bu başarıyı ön plana çıkardık, böylece bu ilerleme Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı temsilcilerini şaşırtıyor.” dedi.

Şirmerdi,  “Bütün bu başarılar İslam İnkılabı Rehberi’nin vurgusu ve desteği ile ülkenin bilim insanlarının ve seçkinlerinin çabalarıyla elde edilmiştir.” dedi.

Atom Enerjisi Kurumu Başkan Yardımcısı, “Ülkenin nükleer santrallerinde üretilen bin megavat elektrik kullanılarak şimdiye kadar 80 milyon varil petrol tasarrufu sağlandı” dedi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.