Varna Valisi İran’ın Varna İline Yatırım Yapmasını İstedi…

  • 11 Aralık 2014
  • 977 kez görüntülendi.
Varna Valisi İran’ın Varna İline Yatırım Yapmasını İstedi…

İran İslam Cumhuriyetinin Sofya Büyükelçisi Abdullah Noruzi ile görüşen Bulgaristan’ın Varna Valisi Stephen Pasev , İran’ın sanayi üretimi gibi farklı alanlarda gözle görülür ilerlemelerine işaret ederek, İran’ın Varna ilinde yatırım yapmasını istedi.

Varna ilinde ticarî ve ekonomi faaliyetler için İran’ın büyük şirketlerinin varlık göstermesinin önem taşıdığına işaret eden Vali “İran geçmişte Bulgaristan pazarında büyük bir paya sahipti ancak şu anda İranlı yatırımcılar çok değil.” dedi.
Varna’nın serbest ticaret limanına dönüşeceğine işaret eden Vali “Bu konuda İran gibi büyük ülkelerin altyapıların oluşmasında işbirliğine ihtiyaç duyuyoruz.” dedi.
Görüşmede Noruzi de Varna yetkililerinin, ticaret ve ekonomi çalışmaların ilerlemesi için İranlı şirketlerin katılmasına sıcak bakmalarını memnuniyetle karşılayarak her yıl 10 binden fazla kamyonun İran’dan Bulgaristan’a geçtiğini belirtti.
İki ülke arasında turizm sektöründe iş birliğin geliştirilmesine de değinen Noruzi, bu konuda daha fazla kolaylıkların sağlanmasını da istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.