Velayeti: Amerika, Batı Asya bölgesinin en önemli sorunudur

  • 17 Şubat 2018
  • 1.019 kez görüntülendi.
Velayeti: Amerika, Batı Asya bölgesinin en önemli sorunudur

İran İslam İnkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, Amerikan dışişleri bakanının bölgeye yaptığı ziyaretin, Beyaz Saray’ın İslam ülkelerinde askeri ve diğer alanlardaki yenilgilerinin göstergesi olduğunu söyledi.

İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Velayeti, dün Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi ile  Bağdat’ta görüşmesinde, ”Amerikan başkanı Rex Tillerson’un  bölgeye yaptığı ziyaretin gerçekte Amerika’nın  İslam ülkelerindeki komplolarının icrasındaki başarısızlığın tekrar gündeme gelmesi olduğunu belirterek şimdi Batı Asya bölgesinin asıl sorununun Amerika olduğunu söyledi.

Velayeti,  İran İslam Cumhuriyetinin Amerika’nın bölgeyle ilgili askeri, siyasi ve güvenlik gibi bütün girişimlerini  yakından takip ettiğini belirterek, ”İran, Irak ve Suriye’nin daimi bir şekilde teamül içinde olması halinde, Amerikalıların Kürt bölgelerine nüfuz edemeyeceğini’ söyledi.

Sözkonusu görüşmede Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi de, Irak’ın içindeki  büyük potansiyeller ve imkanlara temas ederek, ”milletlerin asıl dayanakları kendi iç yetenekleri olduğunda hiç bir düşman o millet karşısında duramaz’ dedi.

Caferi, IŞİD ile mücadeleye de işaretle, İran’ın IŞİD ile mücadelesinin İran’ın  Irak devleti ve halkıyla gerçek  kardeş olduğunu gösterdiğini belirterek; ”İran İslam Cumhuriyeti bölgede direniş diyaloğu ve stratejisini desteklemede önemli role sahiptir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.