Velayeti: ‘Direniş’ Filistin sorununun çözümü için tek seçenektir

  • 31 Mayıs 2019
  • 881 kez görüntülendi.
Velayeti: ‘Direniş’ Filistin sorununun çözümü için tek seçenektir

İran İslam inkılabı rehberinin Uluslararası İlişkiler danışmanı Ali Ekber Velayeti, direniş seçeneğinin Filistin sorununun çözümünde en iyi ve en somut çözüm olduğunu söyledi.

Ali Ekber Velayeti, Dünya Kudüs Günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, rahmetli İmam Humeyni’nin Kudüs meselesine verdiği önemden dolayı Ramazan ayının son cumasını ‘Kudüs Günü’ ilan etmesinin üzerinden geçen 40 yıllık bir süre ve bunun etkileri ile İslam inkılabının ikinci merhalesinin başlangıcında, İslam Ümmetinin yakınlaşması ve direniş cephesinin, Siyonist rejimi yok etmede her zamankinden daha güçlü olduğuna’ dikkat çekti.
Velayeti, Filistin’in  İslam dünyasının birinci asıl meselesi olduğunu belirterek, İslam cumhuriyetinin kurucusunun Filistin ve Kudüs’le ilgili vurgusunun gerçekte 20. yüzyılda  bütün denklemleri altüst ettiğini belirterek, Filistin’in böylece yeni bir aşamaya geldiğini bildirdi.

İslam inkılabı rehberinin danışmanı Velayeti, “Yirminci yüzyılın ikinci yarısında Siyonist rejimin lehine olan güç dengesinin, yeni bir direniş yaklaşımının benimsenmesiyle kısa vadede İslam dünyasının yararına dönüştürülebileceğine dikkat çekerek, son yıllarda bir direniş yaklaşımının benimsendiğini İslam dünyasının ilk önceliğini belirleme konusunda İslam Ümmeti birliği stratejisinin Siyonist rejimi zayıflattığını ve bu sürecin ilerledikçe korsan İsrail rejiminin güvenlik yapısını da olumsuz etkileyeceğini ve direnişin güçlenmekte olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.