Velayeti: Esas çözüm, işgal topraklarının boşaltılmasıdır

  • 01 Kasım 2020
  • 5.753 kez görüntülendi.
Velayeti: Esas çözüm, işgal topraklarının boşaltılmasıdır

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei’nin Uluslararası İşler Danışmanı Ali Ekber Velayeti, bugün düzenlediği basın toplantısında Ermenistan ile Azerbaycan Cumhuriyeti arasında yaşanan çatışmaya işaretle, Güney Kafkasya’da uluslararası fitnecilerin sebebiyet verdiği ve Azerbaycan Cumhuriyeti halkından çok sayıda insanın şehit olması ve çatışmanın diğer tarafının da çok sayıda kayıp vermesiyle sonuçlanan savaşın bir an evvel son bulmasını temenni etti.

Velayeti açıklamasında, Doğu Azerbaycan’ın İran tarihindeki rolüne işaretle, Azerbaycan’ın İran tarihi, İran’ın yeniden tanımlanması ve sınırlarının stabil duruma kavuşmasında tarih boyunca çok önemli rol ifa ettiğine dikkat çekti.

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı, siyasi çözüm ile bölge dışından gelin fitne çıkartanların elinin kesilmesi ve tarafların barışa ulaşması temennisinde bulunarak, esas çözümün işgal edilen bölgelerin boşlatılması ve Azerbaycan halkının kendi sınırlarını kontrol etmeleri olduğunu, Ermenistan’ın da bu hususta çaba göstermesi gerektiğini kaydetti.

Velayeti sözlerinin başka bir kısmında, Fransa’da Yüce İslam Peygamberi’ne -saa- yönelik hakaret girişimlerine de tepki göstererek, bunun Fransa’da diplomasinin çöküşünü gösterdiğini kaydetti.

Bu tür girişimlerin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam dünyasında menfur bir isme dönüşmesine yol açtığına dikkat çeken Velayeti, Macron’un Siyonistler’in yolunu izlediğini belirtti.

Velayeti, Macron’un bu yaklaşımına devam etmesi halinde İslam dünyasının ona ve Fransa yönetimine gereken dersi vereceğini kaydetti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.