Velayeti: Ä°ran ABD’ye misilleme konusunda güçlü kararlar alacak

  • 27 Temmuz 2017
  • 1.436 kez görüntülendi.
Velayeti: Ä°ran ABD’ye misilleme konusunda güçlü kararlar alacak

Ä°slam Ä°nkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Amerika’nın yaptırım kararına misilleme konusunda Ä°ran’ın gerekli ve güçlü kararlar alacağını bildirdi.

 İslam Ä°nkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei’nin Danışmanı ve KOEP anlaÅŸmasını denetleme Ä°ran heyeti üyesi Ali Ekber Velayeti, ABD kongresinin Ä°ran’a karşı yeni yaptırım kararı almasına tepki göstererek, ABD baÅŸkanı Donald Trump’ın iç ve dış siyaset ve icraatlarının Amerika’yı uluslararası alanda zayıf duruma düşürdüğünü bildirdi.

Amerika’nın Avrupa’yı da kendi peÅŸine takmak istediÄŸini, ama Avrupalıların bu konuda artık Amerika’ya tabi olmadıklarını ve aralarındaki anlaÅŸmazlığın her geçen gün büyümekte olduÄŸunu belirten Velayeti, Amerika’lıların bu son giriÅŸimden amaçlarının, bölgede kaybettikleri gayrı meÅŸru etkinlik ve nüfuzlarını yeniden kazanmak olduÄŸunu ama Amerikalıların artık bu hususta bir baÅŸarı elde edemeyeceklerini, zira Amerika’nın bölgedeki etkinlik ve gücünün gün geçtikçe erimekte olduÄŸunu bildirdi.

Amerika kongresi salı gecesi Ä°ran’a karşı düşmanlıkların devamında 3 karşı oya karşılık 419 oyla Ä°ran aleyhindeki geniÅŸ kapsamlı yaptırım tasarısını kabul etmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.