Velayeti: İran bölgede araştırma dalında ilk sırada yer alıyor

  • 20 Şubat 2016
  • 880 kez görüntülendi.
Velayeti: İran bölgede araştırma dalında ilk sırada yer alıyor
İran nizam maslahatları belirleme konseyi araştırma merkezi başkanı, İran’ın tıbbi araştırmalar dalında bölge ülkeleri içerisinde ilk sırada yer aldığını bildirdi.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre bugün tahran’da düzenlenen İslam ülkeleri eksenli sağlık alanında uluslararası Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi konferansında konuşan İran nizam maslahatları belirleme konseyi araştırma merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın bölge ve dünyada sağlık alanında Müslüman halkların biliminin gelişmesine sebep olduğunu bildirdi.

Afganistan, Pakistan ve Suriye gibi bir takım ülkelerde müslümanların sağlığının tefrika ve savaştan etkilendiğini ve bunun çaresinin İslam mezhepleri arasında takrib ve yakınlaşma olduğunu bildirdi.

Bu konferansa 60 yabancı konukla 40 civarında Tahran’daki İslam ülkeleri elçileri sorumlularının katıldığını belirten Velayeti, sağlık alanında teamül atmosferinin geliştirilmesi, sağlık alanındaki teknolojik kazanımların tanıtılması ve mevcut sorunların belirlenmesinin bu konferansın hedefleri arasında olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.