Velayeti: İran halkı görkemli katılımla düşmanların oyunlarını bozdu

  • 19 Mayıs 2017
  • 1.206 kez görüntülendi.
Velayeti: İran halkı görkemli katılımla düşmanların oyunlarını bozdu

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu başkanı Ali Ekber Velayeti, İran halkının seçimlere görkemli katılımıyla düşmanların komplolarını bozduğunu söyledi.

Velayeti, bugün düzenlenen seçimlerde oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, seçimlerin son ve asıl galibinin halk olduğunu belirterek; ”seçimlerin halkın birlik ve beraberliğine, İslam nizamının güçlenmesine vesile olduğunu ve halkın görkemli katılımının, İran İslam Cumhuriyetinin nurani yolunu sürdürdüğünü gösterdiğini” söyledi.

Velayeti, İran’da dine dayalı halkçı demokratik sistemin varlığına işaretle, İran halkının desteğinin bütün hedefleri ileriye taşıdığını söyledi.

Bu arada İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, halka dayalı bir güç olmadan bölgede ve dünyada güvenliğin sağlanmayacağını belirterek, ‘İran halkının seçimlerde mesajının çok önemli olduğunu” söyledi.

Behram Kasımi, İran’da seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleştiğini belirterek, halbuki bölgenin içinde bulunduğu şartlara bakıldığında İran’da tam bir güvenliğin olmasının İran’da huzur ve güvenliği gösterdiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.