Velayeti: İran, Suriye ve halkını sonuna dek destekleyecek

  • 01 Eylül 2015
  • 860 kez görüntülendi.
Velayeti: İran, Suriye ve halkını sonuna dek destekleyecek

İran devrim liderinin müsteşarı Ali Ekber Velayeti ülkesinin Suriye ve halkını teröre karşı savaşında desteklediğini ve bu desteğini sonuna dek sürdüreceğini belirtti.

İran’ı ziyaret etmekte olan Lübnanlı siyasi parti ve ulusal şahsiyetlerden bir heyeti bugün kabulünde Velayeti İran’ın; Suriye’nin içişlerine herhangi bir müdahaleye karşı olduğunu ifade ederken, Suriye halkının kendi geleceğini kendi elleriyle kararlaştırması ve yapılandırması gereğinin altını çizdi.

Velayeti Suriye ve halkının terörü edat olarak kullanan kimi devletlerin savaşıyla karşı karşıya olduğunu belirtirken; ABD’nin kendi çıkarları ve İsrail’in güvenliğini temin etme çabasında olduğunu sözlerine ekledi. Bölgesel kimi devletlerin de bir kısmının bu savaşta edat olarak kullanıldıklarına dikkat çeken Velayeti; kimilerinin nüfuz elde etmek için bu savaşta terörü desteklemek için hayali paralar harcadıklarını söyledi.

Daha önceki seçimlerde Suriye halkının güven ve oyunu alan Beşşar el Esad’ın yeni seçimlerde de bu güven ve oyların daha fazlasını alacağı konusunda İran’ın hiçbir kuşkusu olmadığını vurgulayan Velayeti; Suriye halkının, Esad’ın Suriye’nin ulusal egemenliği ve çıkarlarını üstün bir gayret ve duyarlılıkla savunduğunu bizzat gördüğünün altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.