Velayeti: İran’ın güvenlik, bağımsızlık ve ilerleme yolu devam ediyor

  • 23 Eylül 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
Velayeti: İran’ın güvenlik, bağımsızlık ve ilerleme yolu devam ediyor

İran Seyyid İmam Ali Hamaneyin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, ‘İran aleyhindeki bütün düşmanlıklar ve komplolara rağmen, İran’ın güvenlik, istikrar, bağımsızlık ve ilerleme yoluna devam edeceğini’ söyledi.

Ali Ekber Velayeti, dün yaptığı açıklamada, Amerikan başkanı Donald Trump’ın BM genel kurul oturumunda yaptığı küstah ve değersiz açıklamalara işaretle, bunu İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde bariz komplolar ve düşmanlıkların bir örneği olarak niteledi.

Bu arada Seyyid İmam Ali Hamaneyin üst düzey danışmanı ve yardımcısı tümgeneral Seyyid Yahya Rahim Safevi de, Trump’ın konuşmasını ahmakça ve mantıkdışı olarak nitelerken, ‘sözkonusu oturumda 193 ülkenin liderleri, Trump’ın ruhi ve psikolojik dengesinin olmadığını gördüler” dedi.

Rahim Safevi, Trump’ın konuşmasını, Amerika’nın bölgedeki planlarının yenilgiye uğramasının açık bir işareti olduğunu belirtirken, ”Amerika, dünyayı cehenneme çeviren gücünün çökmekte olduğunu kabul etmeli” dedi.

Tümgeneral Rahim Safevi, Amerika’nın 2001’de Afganistan ve 2003’de Irak’a saldırısı ve de Suriye’de teröristlere verdiği desteğe temasla, Amerikalıların Batı Asya bölgesinin enerji kaynakları üzerinde sulta kurmak istediklerini ama bunu başaramadıklarını söyledi.

Tümgeneral Rahim Safevi, Amerikalıların bölgedeki varlığının, güvensizliğe, binlerce sivilin ölmesi ve bölge ülkelerinin altyapılarının yerle bir olmasına neden olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.