Velayeti: Terör örgütleri ABD ve Siyonist rejimin kuklasıdır

  • 06 Kasım 2016
  • 961 kez görüntülendi.
Velayeti: Terör örgütleri ABD ve Siyonist rejimin kuklasıdır

İnkılap Rehberi Başdanışmanı Ali Akber Velayeti, terör örgütlerini ABD ve Siyonist rejimin kuklası olarak niteledi.

Tunus Meclis Heyeti üyeleri, İran’a yaptığı ziyaret kapsamında İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Ali Akber Velayeti ile görüştü.

Görüşmede Velayeti, bölgenin tehlikeli durumuna işaret ederek, Tunus’un çevresi cani teröristler tarafından kuşatıldığı için istikrarsız hale gelmiştir. Şüphesiz gerici teröristler ABD ve Siyonist rejimin kuklasıdır. Dolayısıyla da onlar terör örgütlerini destekliyor. Emperyalizm ve terörizmin gerçek amacı İslam ülkelerinin bölünmesidir” açıklamasında bulundu.

Müslüman ülkelerin bölünmesinin yıkıcı ve tehlikeli sonuçlara neden olacağını açıklayan Velayeti, “Bu tehlikelerin birincisi, ülkelerin zayıflanmasıyla onlar istikbar karşısında direniş gösteremeyecektir. İkincisi de bölünen kesimler arasında çatışmaların devam etmesi ihtilamlidir. Bunlar ABD ve Siyonist rejimin planladığı amaçlardır” ifadelerini kullandı.

“İran İslam Cumhuriyeti her zaman Suriye devletinin talebi üzerine onlara destek sağlamıştır” diyen Vilayeti, “İran, Suriye’yi bölme planını önlemek için orada bulunmaktadır. Aslında Irak’taki durum da Suriye’deki planın bir parçası olduğu için Irak’a da yardım ediyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Ali Akber Velayeti, sözlerinin bir bölümünde de İran’ın tüm alanlarda Tunus ile ilişkilerini geliştirmekten yana olduğunu kaydederek, iki ülke arasında ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin artırılmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.