Velayeti’den Arabistan’a sert eleştiri

  • 02 Mart 2016
  • 791 kez görüntülendi.
Velayeti’den Arabistan’a sert eleştiri
İran Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, Suudi rejiminin Yemen’in başta tarihi eserleri olmak üzere bu ülkeye yönelik saldırısını sert dille eleştirdi.

Velayeti, dün Tahran’da ”İran İslam Cumhuriyeti; fırsatlar ve tehditler ve kültürel tehditler ve aşırıcılık’ adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Arabistan’ın Yemen’e saldırılarında bu ülkenin tarihi bütün eserlerini ve medeniyetini hedef aldığını söyledi.

Velayeti, batılıların, Irak, Suriye ve Yemen gibi İslam medeniyetinin şekillenmesinin önemli merkezlerinde terörist grupları oluşturduklarını ve onların bu taktikle zengin İslam kültür ve medeniyetini ortadan kaldırmak hedefinde olduklarını söyledi.

Velayeti, Amerika ve müttefiklerinin, İslami medeniyet ve kültüründe önemli ülkelerde karışıklıklar çıkarmak için her türlü yola başvurduklarını bildirirken ‘ama eğer ülkelerin yönetimlerinde değişiklik olacaksa halkların görüşleriyle gerçekleşmelidir’ dedi.

Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı, İran İslam inkılabının, kültür silahıyla inkılabın manasına bütün dünyaya ihraç edebildiğini belirterek, İnkılabın mesajının da, İslam kültür ve değerlerinin ihyası ve İslam medeniyetinin binasının gözden geçirilmesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.