Venezuela: ABD yaptırımları uluslararası yasaların ihlalidir

  • 21 Kasım 2019
  • 9.513 kez görüntülendi.
Venezuela: ABD yaptırımları uluslararası yasaların ihlalidir

Venezuela yönetiminin Turizm ve Dış Ticaret Bakanı Felix Plasencia, Venezuela halkına ait milyarlarca dolar servetin Amerika’nın tek yanlı ve tehdit içeren uygulamalarından etkilendiğini, bu tehditlerin uluslararası yasaların ihlali olduğunu belirtti.

Venezuela yönetiminin Turizm ve Dış Ticaret Bakanı Felix Plasencia açıklamasında, Karakas yönetiminin de Amerika’nın tek yanlı yaptırımları yüzünden yurt dışındaki milyarlarca dolarlık mal varlığına ulaşma imkanını kaybettiğini vurguladı.

Venezuelalı Bakan şöyle ekledi: Washington yönetiminin uygulamaları hür ve bağımsız bir ülkeye tek yanlı kararlarını dayatmaya yönelik bir nevi çabadır. Biz mal varlığımıza ulaşamadığımız için üzgünüz. Bizim petrol gelirleri gibi mal varlığımız Amerika tarafından bloke edilmiştir. Amerika bizim mal varlığımızı elimizden almıştır.

Amerika devleti Venezuela Cumhurbaşkanı Nikolas Maduro’yu istifaya zorlamak için 2019’un başından itibaren bu ülkeye yaptırım uyguluyor. Amerika’nın yaptırımları en çok Venezuela ekonomisinin önemli bölümünü oluşturan petrol ticaretini hedef alıyor.

Amerika ve müttefikleri Venezuela’nın yasal hükümetine yaptırım dayatmak ve muhalifleri desteklemekle Karakas yönetimini devirmeye çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.