Ya’bed Beldesinde İşgal Güçleri Filistinli Gençlere Saldırdı

  • 19 Mart 2016
  • 789 kez görüntülendi.
Ya’bed Beldesinde İşgal Güçleri Filistinli Gençlere Saldırdı

iyonist işgal askerlerinden bir grubun bugün öğleden sonra işgal altındaki Kudüs’ün batısında yer alan Ya’bed beldesine baskın yapmasına tepki gösteren Filistin gençlerle işgal güçleri arasında şiddetli çatışmaların başladığı belirtildi.

Yerel kaynakların ifadelerine göre bugün (19 Mart Cumartesi) öğleden sonra Ya’bed beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerine karşı gençlerin direniş göstermeleri üzerine işgal güçleri yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermi kullanmaya başladı.

İşgal güçlerinin ana cadde ve sokak başlarını tutmalarıyla trafik adeta felç olurken, işgal güçleri kimliği henüz belirlenemeyen bir şoförü tutukladı ve aracına da el koydular.

Filistinli gençlerin işgal güçlerine karşı direniş gösterdiklerini ve askerlerin ilerlemesini engellemeye çalıştıklarını belirten kaynaklar, atılan taşlardan birinin isabet ettiği bir askerin yaralandığını söylediler.

Öte yandan beldenin yol ayırımında işgal askerlerine ait bir aracın devrilmesi sonucu askerlerden dördü yaralandı.

Walla sitesinin haberine göre, Ya’bed beldesi yakınlarında araçları devrilen askerlerden dördü yaralanırken, aracın hangi nedenle devrildiğiyle ilgili ise bir bilgi verilmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.