Yahudi Yerleşimciler ve İşgal Televizyonu Ekibi Mescid-i Aksa’ya Baskın Yaptı…

  • 15 Ocak 2015
  • 728 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler ve İşgal Televizyonu Ekibi Mescid-i Aksa’ya Baskın Yaptı…

Yahudi yerleşimciler ve işgal televizyonu 10’uncu kanalından bir ekip bu sabah (15 Ocak Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı’ndan girerek Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi Basın Koordinatörü Firas Ed-Dibs, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, iki Yahudi yerleşimci ile işgal televizyonu 10’uncu kanalından 5 kişinin işgal polisi yetkili subayı eşliğinde bu sabah Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve grubun Mescid-i Aksa’nın avlusunda çeşitli bölgeleri gezdiğini söyledi.

İşgal polisinden bir polis memurunun El-Mağaribe Kapısı’nda görevli Filistinli bekçilere ve kapının yanında bekleyen kadınlara ağza alınmayacak sözlerle hakaret ettiğini ve sövdüğünü bildiren Ed-Dibs, bunun üzerine bekçilerin toplanarak sorunu çözmek için müdahalede bulunduklarını ifade etti.

Ed-Dibs, işgal polisinin Mescid-i Aksa’nın kapılarında içeri giren kadınların ve bazı gençlerin kimliklerini alıkoymayı sürdürdüğünü söyledi.

İşgal güçleri Filistinli cemaate ve özellikle de kadınlara kısıtlamalar getirirken Mescid-i Aksa neredeyse her gün Yahudi yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin baskınlarına maruz kalıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.