Yemen güçleri, Al-i Suud rejimine füze ile karşılık verdi

  • 13 Ekim 2018
  • 1.527 kez görüntülendi.
Yemen güçleri, Al-i Suud rejimine füze ile karşılık verdi

Yemen ordusu ve halk birlikleri, Al-i Suud’un cinayeti ve Hudeyde vilayetinde bir hastaneye düzenlediği saldırısına karşılık olarak bir adet kısa menzilli füze ile Nehim bölgesinde Suudi kiralık güçlerin mevzilerini hedef aldı.

El Mesire televizyon kanalının haberine göre, Yemen ordusunun füzeli operasyonu sonucu Suudi kiralık güçlerinin can ve mal kaybı ağır oldu.

Yemen birlikleri daha önce de Sana’nın Nehim bölgesindeki Suudi unsurların mevzilerini İHA ve Suudi Arabistan’ın güneyinde yer alan Asire’deki Suudi askerlerin toplanması noktası Bedir-1 füzesi ile hedef almıştı.

Amerikan-Suudi savaş uçakları da perşembeden beri Hudeyde vilayetinin muhtelif noktalarını hedef aldı. Bugün sabah da Hudeyde’nin kuzeyinde bir su tankı koalisyonun hava saldırısına uğradı.

Yemen Sağlık Bakanlığı, Suudi savaş uçaklarının perşembe günü Derihemi hastanesini bombaladığını, mütecaviz güçlerin yardım araçlarının bölgeye yakınlaşmasına engel olduğu için ölü ve yaralıların saymanın şimdilik imkansız olduğunu duyurdu.

Suudi savaş uçakları 2 ağustosta da Hudeyde’deki es Sure hastanesi bombalayarak en az 60 sivil katletmiş ve 100’den fazla kişiyi de yaralamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.