Yemen Havacılık Kurumu, Suudi Rejimini BM’ye Şikayet Etti

  • 15 Kasım 2017
  • 1.087 kez görüntülendi.
Yemen Havacılık Kurumu, Suudi Rejimini BM’ye Şikayet Etti

Suudi savaş uçaklarının Yemen’in başkenti Sana’ya saldırması ardından Yemen Havacılık Kurumu, Suudi rejiminin bu insanlık dışı girişimini BM’ye şikayet etti.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Merkezi Sana’da bulunan Yemen havacılık Kurumu dün BM Güvenlik konseyinden, Arabistan’ın Yemen aleyhindeki cinayetleri hakkında araştırma başlatmasını istedi.

Suudi Arabistan’ın Sana uluslararası havaalanına saldırısının, uluslararası kanun ve kuralların açık ihlali olduğu belirtilen bu şikayet dilekçesinde, BM’den bu saldırganların durdurulması ve sivil uçuşların yeniden başlatılması istemiştir.

Suudi Arabistan öncülüğündeki saldırgan koalisyon güçlerinin Yemen’deki operasyonlar kapsamında düzenlediği saldırıda Sana Uluslararası Havaalanı’ndaki kontrol kulesi ve pistteki bir uçak ağır hasar görmüş ve hava alanı sivil uçuşlara tekrar kapatılmıştı.

Arabistan Amerika’nın da desteğiyle diğer bazı Arap rejimleriyle birlikte Mart 2015 tarihinden şimdiye kadar Yemen’e yönelik savaş sürdürmekte ve bu ülkeyi hava, kara ve denizden abluka altına almış bulunmaktadır.

Bu saldırganlık ve savaş sonucu Yemen’de şimdiye kadar 13 bini aşkın sivil insan hayatını kaybetmiş, on binlercesi yaralanmış ve ülke tam bir kıtlık ve açlığa sürüklenmiş, ayrıca ülkede kolera ve difteri gibi bir çok salgın hastalık yaygınlaşmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.