Yemen Sağlık Bakanlığı: Kolera hastalığına karşı direnme gücünden mahrum

  • 15 Mayıs 2017
  • 941 kez görüntülendi.
Yemen Sağlık Bakanlığı: Kolera hastalığına karşı direnme gücünden mahrum

Yemen Sağlık Bakanı, bu ülkenin Kolera salgını karşısında direnme gücünün olmadığını belirterek, BM’nin muhasaranın kaldırılması ve ilaç ve tıbbi malzemelerin ulaşabilmesi için Sana havaalanının açılması yönünde baskı yapması gerektiğini kaydetti.

İrna’nın verdiği haberde, Muhammed bin Hafiz dün gece Yemen’de Kolera salgınına yakalananların sayısının 8 bin 595’i aştığını belirterek, uluslararası kuruluşlardan bu salgınlar karşısında bu ülkeye acil yardımda bulunmalarını istedi.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü de dün yaptığı açıklamada, Yemen’de Kolera hastalığı sebebiyle 115 kişinin öldüğünü belirtti.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü Yardım Ulaştırma Başkanı Dominik Stil Harç yaptığı açıklamada, Yemen’in halihazırda Kolera ve benzeri çok ciddi hastalıklarla karşı karşıya bulunduğunu belirtti.

Veba hastalığı sağlıksız su ve gıda maddelerinden insanlara bulaşıp hızla yayılmakta.

Uluslararası Kızılhaç örgütü, bu hastalıkların veba hastalığının başlama sebebinin saldırgan suudi rejiminin bu ülkenin sağlık merkezleri, hastaneler ve altyapılarına yönelik saldırıları olduğunu belirtti.

Bazı batılı kaynaklar, 7 milyonu aşkın çocuğun Yemen’de acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyduğunu, bunların 370’inin yetersiz beslenmeyle karşı karşıya olduklarını belirttiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.