Yemen’de Black Water işgalcilerine ağır darbe

  • 08 Şubat 2016
  • 962 kez görüntülendi.
Yemen’de Black Water işgalcilerine ağır darbe
Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırıları devam ederken, Yemen’e saldırılarda Suudi rejimiyle işbirliği yapan Black Water şirketinde Kolombiya ve Avustralyalı bazı uyrukluların ve işbirlikçilerin öldüğü bildirildi.

İRNA’nın haberine göre, sözkonusu kişilerin Yemen’in Taez eyaletinde Yemen ordusu ve Halk komite güçlerinin işgale karşı düzenledikleri misilleme operasyonlarında öldüğü anlaşılıyor.

Suudi rejiminin Yemen’e başlattığı saldırılarında bu zamana kadar çok sayıda yabancı uyruklu işbirlikçi ölürken, Birleşik Arap Emirlikleri, çok sayıda askerini kaybetmesinin ardından Black Water şirketini devreye sokmuş ve bu şirketi bir cinayet şebekesi olarak kullanmaktadır.

Bilindiği gibi Arabistan, Amerika’nın desteğinde 9 ülkeyle koalisyon kurarak geçen yıl mart ayında Yemen’e savaş açarken Arabistan, Yemen’in firari cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi tekrar iktidara getirmek için yaptığı bütün çabalarında yenilgiye uğramıştır.

Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarında bu zamana kadar binlerce sivil ölürken onbinlercesi de yaralanmıştır. Diğer yandan bu ülkenin altyapısının neredeyse yüzde 80’i ise saldırılarda yerle bir oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. SEBAYDIN dedi ki:

    BLACK WATER ARTISTLERI FILIM ÇEKMEYE GELMISLER GIBI POZLARDA , BU KIMLERIN VE NEYIN KUMPASI ACABA SORASIM VAR GELIYOR , KOKUSU ÇIKAR YAKINDA ! ÖLENE DE AGLAYAN ANALARA DA YAZIK ! KESKE NIHAT GENCIN DEDIGI GIBI “ÖNCE HERKES KENDI AKLINLA SAVASSA “

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.