Yemen’e Yönelik Kuşatma Her Gün Binlerce Kişinin Ölümüne Neden Oluyor

  • 22 Kasım 2017
  • 1.109 kez görüntülendi.
Yemen’e Yönelik Kuşatma Her Gün Binlerce Kişinin Ölümüne Neden Oluyor

Yemen’de yapılan son araştırmalara göre; Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon tarafından Yemen’e uygulanan kuşatmanın kaldırılmaması durumunda ülkede her gün binlerce kişi hayatını kaybedecek.

Bu uyarı, Uluslararası Kızıl Haç Kuruluşunun geçtiğimiz gün 2.5 milyon Yemenlinin içme suyu bulamadığı ve bu durumun ülkede Veba salgını artma riskini artırdığını açıklamasının ardından yapıldı.

Kıtlık Erken Uyarı Ağı tarafından verilen bilgilere göre; Yemen limanlarına yönelik mevcut kuşatma 15 milyon kişinin içme suyu ve gıda sıkıntısı yaşamasına, kıtlık ya da daha kötü bir durumda yaşamasına neden olmaktadır. Yemen’deki kritik öneme sahip limana yönelik kuşatmanın uzaması nedeniyle bu ülkede gıda güvenliği sağlanması ve kıtlığın önlenmesi imkansız hale gelmektedir.

Limanlara yönelik kuşatmanın devam etmesi halinde, büyük ihtimalle 3 ya da 4 yıl içinde bu ülkede ciddi boyutta bir kıtlık yaşanacaktır. Böyle bir durumun yaşanması halinde gıda ve akaryakıt fiyatları artacaktır ve sağlık malzemesi sıkıntısı ve hastalıklar halkın yaşamını tehdit edecektir. Yemen’de gıda sıkıntısı yaşanması ve Veba nedeniyle her gün binlerce kişi hayatını kaybedecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.