Yemenli Kuruluş, Fadak e.V Aracılığıyla Yardım Çağrısında Bulundu

  • 16 Temmuz 2018
  • 1.698 kez görüntülendi.
Yemenli Kuruluş, Fadak e.V Aracılığıyla Yardım Çağrısında Bulundu

Yemen halkına yapılan uluslararası insani yardımları organize etmekle görevli Bonyan Development Foundation vakfı yardımseverleri acil nakit, gıda ve ilaç yardımında bulunmaya çağırdı.

Bunyad Kurumu Uluslararası İlişkiler Bürosu Müdürü Abdulkerim El-Matari Fedek Yardım Kuruluşu Genel Sekreteri Av. Nizam Türkyılmaz ile yaptığı görüşmede Yemen’deki insanlık krizine değinerek dünyanın her yanındaki yardım kuruluşları ve yardımseverleri Yemen’in mazlum ve yalnız bırakılmış halkının imdadına yetişmeye, insani vazifelerini yerine getirmeye çağırdı.

Abdulkerim El-Matari ABD- İsrail ve onların başta Suudiler olmak üzere bölgedeki müttefiklerinin desteği ile Yemen halkına yönelik askeri saldırılar, abluka ve baskılar sonucu milyonlarca sivilin açlık ve bulaşıcı hastalıklarla boğuştuğunu belirtti.

Fadak e.V  yardım Kuruluşuna insani yardımlarından dolayı takdir ve teşekkürlerini bildiren  Abdulkerim El-Matari halihazırda nakit, ilaç ve gıda yardımlarına ilaveten ülke içinde planlanan birtakım tarım, hayvancılık, sağlık ve bayındırlık projeleri için gönüllü tıp doktorları ve mühendislerin yardımlarına da ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Görüşme sırasında Bonyad Development Foundation ile FADAK e.V arasında bir işbirliği protokolü imzalanması kararı alındığı bildirildi.

Hatırlatmak gerekir ki merkezi Almanya’da bulunan Fadak e.V (Fedek  Yardım Kuruluşu) şimdiye kadar başta Yemen, Afganistan ve Lübnan olmak üzere savaş bölgelerinde yetim kalmış çocuk ve ailelere yardım etmektedir. İlgi duyanlar bu kuruluşun faaliyetlerini www.fadak.de web sitesinden takip edebilirler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.