Yeni TBMM Başkanının Kırmızı Çizgisi: Hırsız Sarraf

  • 11 Temmuz 2015
  • 685 kez görüntülendi.
Yeni TBMM Başkanının Kırmızı Çizgisi: Hırsız Sarraf

TMBB’nin yeni başkanı İsmet Yılmaz,  İzmir Milletvekili Musa Çam’ın Reza Zarrab’la ilgili soru önergesini içtüzüğe aykırı bularak iade etti

Çam, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye yönelttiği önergede, işadamı Rıza Sarraf’a ödül verildiğini ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un ifadelerini anımsatarak, “Orada bulunmaktan ve Sarraf’a ödül vermekten memnun musunuz” diye sordu.

‘İçtüzüğe aykırı’

24. Dönem’de  milletvekillerinin çok sayıda soru önergesini iade eden TBMM Başkanlığı, 25. Dönem’de de bu yöntemi uygulayacağının ilk işaretini verdi. Başkan Yılmaz, Çam’ın Bakan Zeybekci’ye verdiği soru önergesinde bir sorunun içtüzüğe aykırı olduğunu ileri sürerek, önergeyi iade etti.

Çam, önergesinde, “TİM 22. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde 17 Aralık soruşturmasında adı geçen Rıza Sarraf’a ihracata katkılarından dolayı ödül verilmiştir. Mücevher sektöründeki ödülü Sarraf almış, Sarraf’a ödülünün Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi vermiştir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.