Zarif: Amerika iktisadi savaşla İran’a ilaç ve gıdanın girişini engelliyor

  • 01 Haziran 2019
  • 779 kez görüntülendi.
Zarif: Amerika iktisadi savaşla İran’a ilaç ve gıdanın girişini engelliyor

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın İran halkına yönelik iktisadi savaş doğrultusunda, İran’a ilaç ve gıda ürünleri ve de yolcu uçağı yedek parçalarının girişine engel olduğunu söyledi.

Zarif, el’Alem kanalına yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran’a yönelik iktisadi savaşının aslında ABD’nin zorbalığını ve sultacılığını gösterdiğini belirterek, ABD’nin bu siyasetleriyle İran’da hiç bir sonuç alamayacağını söyledi.

Zarif, İran’ın her zaman barıştan yana olduğunu ve uluslararası taahhütlerine bağlı kaldığını ama Amerika’nın İran aleyhindeki iktisadi savaş karşısında tepkisiz ve duyarsız kalınamayacağını söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran İslam Cumhuriyetinin Amerika’nın her türlü tehdidine karşı koyacak güçte olduğunu da bildirdi.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmasından sonra Avrupa’nın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmemesinden dolayı İran’ın da anlaşma çerçevesinde bazı taahhütlerini azaltmasına değinen Zarif, İran’ın Avrupa’ya nükleer anlaşmayı yürürlüğe geçirmesi için 1 yıl fırsat tanıdığını ama Avrupalıların bu fırsatı değerlendiremediğini söyledi.

İran dışişleri bakanı, Amerika’nın Yüzyılın Anlaşması projesine de atıfta bulunarak, bu proje ve komplonun kesinlikle yenilgiye uğrayacağını söyledi.

Zarif, bazı bölge ve Arap ülkelerinin sözkonusu sözde Yüzyılın Anlaşması’nın yürürlüğü için çabalarının utanç verici olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti kesinlikle Filistin halkının haklarını ayaklar altına alan bir girişimi destekleyemeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.