Zarif: Eğer Amerika yeni imtiyazlar peşindeyse İran da imtiyaz peşindedir

  • 22 Eylül 2017
  • 1.119 kez görüntülendi.
Zarif: Eğer Amerika yeni imtiyazlar peşindeyse İran da imtiyaz peşindedir

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikan yönetimin Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) nükleer anlaşması konusundaki tutumunu reddederken ”Eğer ABD yeni imtiyazlar almak istiyorsa İran da aynı şekilde imtiyaz peşindedir” dedi.

İRİB muhabirine göre, İran dışişleri bakanı Zarif, dün Amerikan basınından New York Times gazetesine verdiği demeçte, Amerika’nın İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmayla ilgili olarak her türlü uzatma veya şartları değiştirme yönünde yeni müzakerelerin yapılması isteğini reddederken, ”İran’ın nükleer anlaşma konusunda ancak karşı tarafa verilecek her imtiyaza karşı nükleer yakıt olmak üzere aynı şekilde imtiyaz alması halinde mümkün olacaktır” dedi.

İran ve 5+1 grubu arasında varılan nükleer anlaşmaya göre, İran, ürettiği nükleer yakıtın yüzde 98’ini Rusya’ya intikal ediyor.

İran dışişleri bakanı, ayrıca Amerikan başkanı Trump’ın BM genel kurulundaki konuşmasına işaretle, ‘bu konuşmayı ‘şaşkınlık’ olarak niteledi.

Trump, BM genel kurul oturumunda yaptığı konuşmada, İran ve 5+1 grubu arasında yapılan nükleer anlaşmayı Amerika için utanç verici ve zillet dolu bir anlaşma olarak nitelemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.