Zarif: İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD’ye ihtiyacı yok

  • 10 Haziran 2019
  • 1.017 kez görüntülendi.
Zarif: İran İslam Cumhuriyeti’nin ABD’ye ihtiyacı yok

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın İran’ın ekonomisi aleyhindeki teröre son vermesi gerektiğini belirterek, ”Tahran’ın ABD’ye ihtiyacı yok hatta ABD ile irtibat kurma peşinde de değil’ dedi.

İran Dışişleri Bakanı Zarif, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamalarda İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi ve Dış Politika Komisyonu üyeleriyle gerçekleştirdiği görüşmeye değinerek, “Toplantımızda ülkedeki son gelişmeler, ABD’nin baskıları, yakın günlerde yapılması beklenen Almanya Dışişleri Bakanı ve Japonya Başbakanı’nın İran ziyaretleri ve Cumhurbaşkanı Ruhani’nin iki önemli uluslararası zirveye katılması gibi konular ele alındı” dedi.

Zarif, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Toplantımızda ayrıca Yüzyılın Anlaşması konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Bu plan, ABD’nin yenilgiye uğramış politikasından kaynaklanıyor. ABD’nin siyaseti tüm gücüyle İran’a yönelik baskıları devam ettirmektir. Washington yönetiminin İran ile müzakereye hazır oldukları iddiası da sadece kamuoyunu etkilemek amaçlıdır.’

Dünya halkının ABD’nin iddialarını, attığı adımlara bakarak değerlendirdiğini belirten Zarif, “İran, kendi dış politikasında komşu ülkelerle ilişkilerini geliştirmeye odaklanmıştır. Cumhurbaşkanı Ruhani’nin yakında yapacağı ziyaretlerde de bu politika esas alınacak” açıklamasında bulundu.

Zarif, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass’ın İran ziyaretine temasla, Mass’ın İran için özel bir mesaj taşımadığını bildirerek, “Almanya, nükleer anlaşmanın devam etmesinden yana. İran şimdiye kadar bu anlaşma kapsamındaki tüm taahhütlerini yerine getirmiş ve son olarak attığı adımlarla da nükleer anlaşmayı ihlal etmemektedir. Biz ilişkilerin normalleşmesinden beklediğimiz doğal haklarımızı elde etmeliyiz. Yani onlar sadece açıklamalarla yetinmemeli” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.