Zarif: İran nükleer meselesinin tek çözüm yolu müzakeredir

  • 03 Mart 2015
  • 686 kez görüntülendi.
Zarif: İran nükleer meselesinin tek çözüm yolu müzakeredir

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dünya için İran’ın nükleer dosyasıyla ilgili tek çıkış yolunun müzakere olduğunu ve bunun dışında bir seçimin olmadığını söyledi.

Muhammed Cevad Zarif,  İran ve Amerika üst düzey teknik heyetlerinin Cenevre’de daha önceki turda yaptıkları görüşmede bazı önemli konuların ve çözüm yolunun ele alındığını belirterek, Montrö de, tarafların yapacakları yeni tur görüşmenin de çözülmeyen konuların çözümü için bir fırsat olacağını söyledi.

Zarif, Montrö’de Amerika ve İran dışişleri bakanların katılacağı yeni tur müzakerenin yaptırımların kaldırılması ve nihai bir anlaşmaya varmak için bir fırsat oluşturacağını söylerken, ‘İran aleyhinde  askeri girişimin önlenmesi için diplomatik yollar  deneniyor’ şeklinde amerikan dışişleri bakanının açıklamasıyla ilgili sorulan  soruya da, ‘bu tür açıklamalar ülkelerin konumunun belirlenmesi yönündedir ve çözüm için hiçbir yardımı olmamaktadır” dedi.

İran dışişleri bakanı, nükleer konuda İran milletine zulüm edildiğini, zira İran aleyhinde haksız suçlamaların yapıldığını ve İran nükleer timinin de bundan dolayı batılı taraflarla müzakere ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.