Zarif: Ä°ran-Pakistan duygusal iliÅŸkilere sahipler

  • 13 Mart 2018
  • 1.322 kez görüntülendi.
Zarif: Ä°ran-Pakistan duygusal iliÅŸkilere sahipler

Pakistan’da temaslarda bulunan Zarif, İslamabad Stratejik Araştırmalar Merkezinde (ISSI), ‘’İran-Pakistan 70 yıllık ilişkisi-Gelecek Görünümü’’ isimli toplantıda yaptığı konuşmada bu konuyu dile getirdi.

İran’ın hiçbir zaman Pakistan’ın zararına olabilecek bir yolda adım atmayacağını ifade eden Zarif, İran’ın iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve sosyal ilişkilerin gelişmesi için çaba sarf ettiğini söyledi.

İki ülke arasındaki inişler çıkışlar veya siyasi boyuttaki ihtilafların ilişkileri etkilemediğini ifade eden Zarif, iki ülkenin karşılıklı menfaatlerinden yararlanmak iççin bir çok fırsata sahip olduklarını söyledi.

Zarif, iki ülke arasındaki doğalgaz boru hattının tamamlanması, bankacılık alanındaki ilişkilerin gelişmesi ve serbest ticaretin iki ülkenin kardeşçe ilişkilerine katkı sağladığını söyledi.

İki ülkenin yan yana durduklarında bölgenin kaderine değiştirebileceklerini ifade eden Zarif, bazı ülkelerin silah alımları ile güvenliklerini temin edebileceklerini düşündüğünü fakat bunun böyle olmadığını söyledi.

Radikalizmin kökenlerinin inilmesi ve terörizmle mücadele gereğini vurgulayan Zarif, batılıların bile günümüzde kendilerini güvende hissetmediklerini söyledi.

Küçük ihtilafların arada mesafe açmasına izin verilmemesi gerektiğini ifade eden Zarif, düşman’ın ihtilafları körüklemek ve İslam dünyası kaynaklarını talan etmek istediğini söyledi.

İhtilafların bir kenara bırakılması ve komşu ülkeler arasında dostane ilişkilerin güçlendirilmesine vurgu yapan Zarif bunun olması durumunda yabancıların komplolarının hezimete uğratılacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.