Zarif: Nükleer görüşmelerde siyasi oyunlardan kaçınmak gerekir

  • 18 Nisan 2015
  • 948 kez görüntülendi.
Zarif: Nükleer görüşmelerde siyasi oyunlardan kaçınmak gerekir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, İran ile 5+1 grubu arasında sürdürülen müzakerelerde gerçeklerin ele alınması ve siyaset oyunlardan el çekilmesi gerektiğini bildirdi.

Euronews Kanalı’na verdiği mülakatta konuşan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ile 5+1 grubu arasında sürdürülen nükleer görüşmelerin iki amaca ulaşılması yönünde yapılan bir çalışma olduğunu, birinci amacın İran nükleer faaliyetlerinin her zaman barış amaçlı olarak kalacağı konusunda güvence oluşması ve ikinci amacın ise yaptırımların kaldırılması olduğunu bildirdi.

Bu hedeflerin her ikisinin de mantıklı olduğunu hatırlatan Zarif, zira İran’ın asla nükleer silah yapma gibi bir amacının bulunmadığını ve İran aleyhindeki zalimce sürdürülen yaptırımların hiçbir tarafın menfaatine olmadığı hususu olduğunu söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ayrıca, Yemen krizine de değinerek, Yemenli siyasi grupların bu ülke krizinin çözümü için bir araya gelerek müzakere masasına oturmaları gerektiğini belerterek, bu müzakerelerin ise sadece Yemenli gruplar arasında düzenlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Zarif ayrıca, “Biz sadece Yemenlilerin müzakeresine şahit olmalıyız” diyerek, Yemenliler dışında başka bir tarafın bu müzakere sürecine müdahale etmemesi gerektiğini belirterek, yabancı güçlerin Yemen’in geleceği için koşul koşmaması gerektiğini ve müzakereleri kolaylaştırmak için girişimlerde bulunmamalarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.